Efteling Ganzenbord

Het Efteling Ganzenbord is een bordspel, uitgegeven eind jaren zeventig.

Omschrijving

Op de doos staat Ganzenbord - De Efteling, en tegen een achtergrond van de Efteling-skyline een afbeelding van de zes van de Zeven Geitjes die het spel spelen. In het Sprookjesbos doen ze dat immers ook, al is het een andere versie dan dit spel. Naast het speelbord zit er een handleiding bij met een omschrijving van elk van de hindernissen, zes verschillend gekleurde ganzenpionnen en een witte en een zwarte dobbelsteen.

De regels zijn zoals te doen gebruikelijk bij ganzenbordspellen: een worp met de dobbelsteen bepaalt het aantal hokjes dat de speler vooruit gaat. Komt hij op een hokje met een afbeelding, dan gebeurt er iets speciaals, zoals een beurt overslaan of een aantal vakjes teruggezet worden. De speciale vakjes zijn allemaal gerelateerd aan dingen die in de Efteling te zien zijn, zoals verschillende sprookjes, het Diorama of de Stoomtrein.

Herkomst

Het spel is ontworpen en gefabriceerd door Euro Color Cards. De illustraties zijn van ene "Wolly", en het is waarschijnlijk gefabriceerd tussen 1978 en 1981, omdat bijvoorbeeld de Wankelbrug en het Spookslot er al wel op staan, maar de Python niet vermeld wordt.

Zie ook

  • Wie begint 't Eftelingspel is een ganzenbord-spelposter uit 1971.
  • In de Comfortkamers van het Efteling Hotel is een ganzenbord te vinden. Dit is wel gebaseerd op hetgeen de Zeven Geitjes spelen in hun huisje.

Externe Links