Zakjes op de toonbank

Duivenvoer is in zakjes te koop bij de Kleyne Klaroen om de gekleurde duiven van Het Bruidskleed van Genoveva op het Herautenplein te kunnen voeren.

Het wordt uitsluitend bij de Kleyne Klaroen verkocht. De zaden zitten in papieren zakjes met opschrift duivenvoer en een uitsnede van een prent van Anton Pieck van het sprookje, waarop we de blinde dame aan het weefgetouw zien omringd door duiven die haar helpen met de draden.

het oude zakje duivenvoer

Oorspronkelijk was het zakje en daarmee de tekening in de kleuren rood en zwart gedrukt; onder de tekening stond "De Efteling", "Kaatsheuvel - Holland". In het najaar van 2007 is een aangepast ontwerp geïntroduceerd, waarbij de tekening in meerkleurendruk is uitgevoerd en ook niet meer is uitgesneden. De tekst onder het plaatje is vervangen door een samenvatting van het sprookje:

Het bruidskleed van Genoveva
Er was eens... een blinde weefster. Zij kon dankzij de hulp van de duiven de mooiste en de meest kleurrijke bruidsjurk voor prinses Genoveva ooit maken. De duiven gaven haar steeds een draadje garen aan. Daardoor kregen de duiven door het kleurige garen zelf ook een kleurtje. Rrrrroekoerrroekoe!

Een plan voor verkoop via een Duivenvoer-automaat is nooit gerealiseerd.