Douwe Egbertsfabriek in Utrecht
Joint promotion DE en Efteling

Douwe Egberts, afgekort DE, is een Nederlandse koffiebrander en van 2012 tot 2015 Partner in Kwaliteit van de Efteling.

Geschiedenis

Het bedrijf werd opgericht in 1753 in Joure door Egbert Douwes als winkel in koloniale waren 'De Witte Os'. Zijn zoon Douwe Egberts bouwde het bedrijf uit, wat het begin was van een grote internationale organisatie, die het hoofdkantoor in Utrecht kreeg.

In 1978 werd het overgenomen door het Amerikaanse Sara Lee, maar in maart 2012 besloot die om Douwe Egberts weer af te sloten. Opnieuw een zelfstandig bedrijf, ging het naar de beurs in juni 2012 onder de naam 'D.E. Master Blenders 1753' en werd hele nieuwe strategie ingezet meer gericht op het kwaliteitssegment. Een van de aspecten was de samenwerking met de Efteling als Partner in Kwaliteit.

Partner in Kwaliteit

In 2012 werd de koffiebrander Partner in Kwaliteit van de Efteling. Naast simpelweg het gebruik van DE-bonen voor de koffiemachines, zijn ook speciale DE-gethematiseerde koffiekarren in het park verschenen zoals een DE-bakfiets (2009) en een grote DE-koffiemolen (2012).

Ook voordat het merk Partner in Kwaliteit was, werden al joint promotions gehouden met onder andere korting op toegangskaartjes.

Jubileumbeker bij de gethematiseerde koffiemolen in 2012.