Animatronics voor Fata Morgana
Tentoongestelde maquette van het Spookslot

De Efteling - Gisteren, vandaag en morgen was een manifestatie die werd georganiseerd door de personeelsvereniging van de Efteling, op 16 en 17 oktober 1982 in de Werft te Kaatsheuvel. In de zaal kon het publiek kennis nemen van alle afdelingen van het park. Ter gelegenheid hiervan werden ca. 60 originele tekeningen van Anton Pieck tentoongesteld. Ook kon men maquettes van diverse attracties bewonderen, werden bouwtechnieken getoond en was het eerste prototype te zien van de bedelende Arabieren uit de vier jaar later te openen attractie Fata Morgana.

Bij de manifestatie kon men een deel van de Game Gallery-spellen spelen en waren suikerspinnen verkrijgbaar. De opbrengsten hiervan gingen naar het instrumentenfonds van de Drumband Prins Maurits uit Loon op Zand. De organisatie werd geleid door de voorzitter van de personeelsvereniging van de Efteling, Mari van Heumen.

De originele tekeningen van Anton Pieck, die voor dat ene weekend waren verzekerd voor ƒ 2 miljoen, werden de maandag erop per abuis gedeponeerd in de kelders van het Spookslot. Bijna twee jaar later werden de door schimmel en vocht gehavende tekeningen bij toeval door een medewerker ontdekt.