Vlaggetjes in Belgische kleuren tijdens de Belgische Week

Van 12 tot 17 augustus 2002 organiseerde de Efteling de Belgische Week.

De aanleiding was de Belgische Dag die een jaar daarvoor, op 15 augustus 2001, gehouden werd om het vijfendertig jarig jubileum van de Indische Waterlelies luister bij te zetten. Die dag was kennelijk zo'n succes dat die een jaar later terugkeerde en werd opgerekt naar een week.


Vlaamse Gijs

Bij de hoofdingang en bij de Dubbele Laan stond een grenspost, compleet met slagboom en douanier. Er was een typisch Vlaamse markt; in veel horecapunten stonden typisch Belgische gerechten op het menu en overal werden typisch Belgische activiteiten, zoals touwtrekken, georganiseerd. Op het plein van de Indische Waterlelies stonden vier borden met foto's over de bouw van het sprookje en Speeltuin Gijs spreekt ook dit jaar weer met een Vlaamse tongval.

Op donderdag 15 augustus was er een speciale dag georganiseerd door het Vlaamse commerciële station VTM: de VTM-fandag, waarbij Vlaamse artiesten te gast waren. De Belgische Week werd afgesloten met de Belgische Zomeravond, met optredens van onder meer Sandra Kim, Frank Galan, Wendy van Wanten en Liliane Saint-Pierre.