Voorportaal
Buikdansvoorstelling
Buiksdansvoorstelling
Figuren 12
Muziek 'Marketplace'
Vorige Vallend hek
Volgende Gevangenis
Fata Morgana

Het voorportaal van de gevangenis is een scène in Fata Morgana. Het is de zesde sectie van de attractie.

Wanneer de boot net onder het Vallend hek is doorgevaren en de poorten openen kijkt de bezoeker recht in de ogen van een verward aandoende schutter, die zo'n tien meter verderop hoog vanuit de rotswand op de boot schiet. Naast hem wiegt een lantaarntje in de wind. Op de kade rechts staat een gesluierde buikdanseres, met daaromheen zeven toekijkende wachters in kostuum. Een enkele wachter staat op en schreeuwt zodra de boot langs vaart, maar een driekoppig bandje zorgt voor een constant geluid aan Oosterse marktmuziek. De sluipschutter, van dichtbij overduidelijk scheel, laat ietwat ongecontroleerd enkele schoten vallen die met harde knallen voor opspetterend water rondom de boot zorgen. Hij roept zenuwachtig zijn laatste Arabische teksten, maar de boot vaart hem voorbij de Gevangenis in.

Danseres closeup
De schutter

Het voorportaal is het enige deel van de attractie waar het muziekstuk 'Marketplace' van de Fata Morgana-soundtrack te horen is.

In de ontwerpfase van de scène waren er plannen om een aantal silhouetten van wachters te laten meelopen (met de boot) achter de ramen boven het voorportaal. Helaas is het idee nooit tot uitvoering gekomen.

De scène telt 12 bewegende menselijke animatronics:

  • Buikdanseres
  • Zeven wachters rondom de buikdanseres
  • Schutter
  • Driekoppig bandje