Vallend hek
Overzicht van de scène
Vallend Hek
Figuren 3
Muziek 'Eastern Jails'
Vorige Krokodillentunnel
Volgende Voorportaal
Fata Morgana

Het Vallend hek is een scène in Fata Morgana. Het is de vijfde sectie van de attractie.

Vlak na de bocht in de Krokodillentunnel vaart de boot uit de benauwende tunnel richting een beveiligde poort omgeven door hoge muren en van spijlen voorziene ramen. Twee wachters, één aan elke zijde van de kade, bewaken de poort. De linker schreeuwt de bezoeker dreigend toe te stoppen. Een derde wachter knikt vanuit een raam en een groot ijzeren hek valt met veel geratel omlaag. Niet snel genoeg - op het moment dat de boot onder het hek doorvaart stopt het met vallen. Een brandende fakkel flikkert aan de muur en zorgt voor een grimmige sfeer. Een houten poort opent en direct komt de bezoeker weer voor een onaangenaam tafereel te staan: het voorportaal van de gevangenis.

De scène telt 3 menselijke animatronics:

  • Twee wachters
  • Knikkende man achter het raam

Wachter


No further! !أغلق الباب

De sfeer wordt erg bepaald door de wachter die hard staat te schreeuwen op de kade. Hij richt zich eerst tot de mensen in de boten: Défense de passage! Niet verder, verboden! No further! (Doorgang verboden! Niet verder!) en daarna tot zijn collega's met een driemaal herhaald Aghlq albab! (Sluit de poort!).

Aanpassingen

In 1986 stond op de plek van de wachter op de rechterkade een wachterfiguur met een brandende stok waarmee hij vermoedelijk makkelijk het kanon naast hem kon aansteken. Een jaar later werd het figuur al vervangen door een wachter met een hellebaard en een fakkel. Vermoedelijk was de grote brandende stok te zwaar waardoor de animatronic amper (realistisch) kon bewegen.