Marianne Vos in het Efteling-ontworpen shirt

Team Jumbo-Visma is een Nederlandse profwielerploeg. Opgericht in 1983 ging het onder diverse sponsornamen door het leven, waaronder van 1996 tot 2012 als Rabobank. Huidige sponsors zijn supermarkt Jumbo en softwarebedrijf Visma. In 2022 won Jonas Vingegaard van de ploeg de Ronde van Frankrijk.

Schetsen voor het shirtontwerp

Dat jaar had het team een speciaal ontworpen shirt, The Masterpiece, geinspireerd op de werken van Hollandse meesters Rembrandt, Vermeer en Van Gogh. Voor de Tour de France van 2023 werd voor het shirt van de renners een samenwerking aangegaan met de Efteling. Sander de Bruijn ontwierp de outfit met de naam ‘The Vélodrome: Ride your Dreams’ op basis van het thema 'dromen', waarop een sterrenhemel het prominente motief is. Er is ook een rol weggelegd voor de Fietsmolen die van 1980 tot 1989 in de Efteling stond, en dit jaar in gerestaureerde vorm voor een aantal maanden terugkeerde.

Bij het shirt hoort een kort verhaal over een fietsmolentje waaruit een fietsertje losraakt dat vervolgens naar de sterren fietst.

Sander de Bruijn bij de shirtpresentatie

Het shirt werd op 17 april 2023 gepresenteerd in de Efteling, op het Anton Pieckplein naast de genoemde Fietsmolen. Ter promotie werd er ook een commercial gemaakt over het fietsertje, met muziek van René Merkelbach en met voice-over van Alexander Heeren. Fans kunnen het shirt bestellen in een gepersonaliseerde versie met niet alleen je naam, maar ook de sterrenstand op een door jou gekozen datum.