Stonehenge, vlak na aanleg in maart 2008
In september 2013, een stuk groener

Stonehenge is de officieuze naam voor voor het wandelpad op het Wensbroneiland in de Siervijver.

Vanaf de voormalige hoofdroute tussen Brink en Ruigrijk takt ter hoogte van de Wensbron een grindpaadje rechtsaf. Het loopt rond een kleine heuvel ingezaaid met gras. Tegen de helling van de heuvel zijn balkvormige natuurstenen geplaatst in een theaterachtige opstelling, waarop je wat kunt rusten. Gezeten op de stenen kijk je richting enkele rechtopstaande natuurstenen balken, die de associatie met een miniatuur-Stonehenge oproepen. Achterlangs de stenen loopt een ondiep watertje dat dit deel van het eiland afsnijdt van het verderop gelegen deel, dat niet voor bezoekers toegankelijk is. Het pad vervolgt zich en voltooit een halve cirkel om zo weer op de hoofdroute uit te komen.

Stonehenge werd aangelegd tijdens Groenplan fase vier in de winter van 2008. Voor die tijd was dit deel van het eiland beplant met heesters en niet voor bezoekers toegankelijk. Ook de tweedeling van het eiland met het watertje is toen gerealiseerd. Het pad lijkt bedoeld om een rustige plek te bieden om bijvoorbeeld enkele bammetjes op te peuzelen. Er is voorzien in twee Klein Duimpje-prullenmanden, alhoewel de bordjes hier vaak gestolen worden door onscrupuleuze souvenirjagers die de rust misbruiken om hun slag te slaan.