Een exclusieve entree bij Theater de Efteling

Het Sprookjesbal was een evenement op 11 juli 2009 waarbij de winnaars van het Sprookjesmysterie uitgenodigd werden om een feest te vieren met de Sprookjesbosfiguren uit de Efteling. Het bal vond plaats in Theater de Efteling.

Wat vooraf ging

Het sprookjesmysterie begon in mei 2009 met het verdwijnen van verschillende sprookjeselementen uit sprookjes in het Sprookjesbos. De boze heks was niet uitgenodigd voor het Sprookjesbal en ze heeft de zeven objecten verstopt door heel Nederland. De Efteling riep alle kinderen uit Nederland op om te gaan zoeken en de hints te volgen op de actiesite en in de krant. Zeven weken lang werd er iedere week één object gevonden en de gelukkige vinder(s) kregen een exclusieve uitnodiging voor het bal. Aan alle gasten werd gevraagd om in sprookjeskleding te komen.

Het bal

De uitnodiging voor het bal

Programma

  • 15.07: Bezoek Efteling
  • 17.43 Ontvangst in Theater de Efteling
  • 18.23 Opening van het Sprookjesbal
  • 18.43 Dinerbuffet
  • 19.43 Openen van de balzaal
  • 21.27 Einde van het Sprookjesbal
Het bal in volle gang

Verloop van de avond

Hele gezinnen waren uitgedost als Sneeuwwitje, Assepoester of ridder en lakei. ’s Middags bezocht men eerst het park; terwijl de gewone parkbezoekers tegen sluitingstijd het park verlieten, werden de uitverkorenen bij de ingang van het Theater feestelijk onthaald door lakeien, herauten, witte koetsen en een rode loper. Voor de prinsessen was er een cadeautje in de vorm van een kroontje, de jongeheren kregen een zwaard aangemeten.

Na de officiële opening van het Bal en de huldiging van de zeven vinders, werden verschillende activiteiten door het theater heen georganiseerd, zoals een schminksessie, een workshop walsen en een buffet. Uiteindelijk werd iedereen opgetrommeld om richting het Theater te gaan, waar een symfonieorkest live Efteling-muziek ten gehore bracht. Onder andere de muziek van Monsieur Cannibale, Carnaval Festival en het Spookslot werden ten gehore gebracht. Tientallen Sprookjesbosbewoners dansten met de kinderen. De Kikkerkoning sloot het bal met een verrassing: duizenden gouden ballonnen dwarrelden op de aanwezigen neer.

Behalve de prijswinnaars waren ook de directie en een groot aantal personeelsleden die hadden gewerkt aan het project aanwezig. Het concept van het bal is tegenwoordig ook als volledig evenement te koop voor bedrijven.

Externe verwijzingen