De laan richting Brink in december 2001

De Spiegellaan is een onofficiële benaming voor de laan tussen het Pirañaplein en de Pagode, genoemd naar de voormalige Fotospiegel langs het pad.

Bij de scheidslijn tussen Pirañaplein en Spookslotplein begint het de Spiegellaan. Langs de achterkant van Matroos Gijs stijgt het geasfalteerde pad. Na een tiental meters is aan linkerzijde een sterker stijgende opgang te vinden van het Heksenpad.

Op het hoogste punt komt men vlak langs de vaargeul van de Gondoletta. Dit punt is bij de aanleg van het park gecreëerd als uitzichtpunt over het park. De aanduiding als uitzichtpunt is terug te vinden op oudere plattegronden. Hier vond men vanaf 1989 de Fotospiegel, die gebruik maakte van het uitzicht als achtergrond voor de foto's. De spiegel is in 2004 weer verwijderd. Op het uitzichtpunt is nu een halfronde set bankjes geplaatst.

Het pad hierna weer naar beneden volgend komt het bij een splitsing. Rechtdoor gaat het asfalt over in klinkers en komt men op het plein voor Symbolica uit; in het pad is een hek opgenomen zodat bezoekers zich al op de Pardoes Promenade kunnen begeven voordat de rest van het park open is. Iets rechts aanhoudend loopt het pad nog even langs de Gondoletta, rechts is een aansluiting naar de brug richting Wensbron. Hier gaf de laan tot 2016 ook een laag zicht op de Efteling-E-parterre; nu is de achterzijde van Symbolica, inclusief een grote rotspartij met waterval niet te missen.