Eftelingliefhebbers maken een Rondje Efteling in 2001

Een Rondje Efteling is een door Eftelingliefhebbers gefrequenteerde term voor een wandeling om de Efteling, over het algemeen uitgevoerd in het gezelschap van andere Eftelingliefhebbers, en meestal buiten het hoogseizoen. De route hiervoor is naar eigen keuze links- danwel rechtsom het park mogelijk en kan naar eigen inzicht worden uitgebreid om het golfpark en Bosrijk mee te nemen in de wandeling, of om te speuren naar zaken als bungalowresten van het voormalige Kraanven. Een goed Rondje wordt afgesloten in de Gelagkamer van het Efteling Hotel.

In de periode dat de Efteling nog een wintersluiting kende, waren liefhebbers tot wel vijf maanden verstoken van regulier parkbezoek. Een wandeling over de openbare weg rond het park (via onder andere Horst, Eftelingsestraat en Kinkenpolder) bood een welkome manier om elkaar toch te treffen en het een en ander mee te krijgen van welke ontwikkelingen zich zoal voltrokken in het gesloten park. Sinds de jaarrondopening in 2010 wordt het evenement onder fans nauwelijks nog georganiseerd, aangezien de mogelijkheid om het park te bezoeken nu dagelijks voorhanden is.

De term Rondje Efteling in deze context wordt enkel gebruikt door Eftelingliefhebbers op het internet. Buiten deze groep mensen staat de term meestal gelijk aan een gewoon bezoek aan het park.