Brekelmans.jpg

René Brekelmans (1966) was werkzaam bij de Efteling van 1983 tot 2011, de laatste jaren in de functie van Manager Integrale Veiligheid.

Brekelmans begon in 1983 als vakantiemedewerker bij het park, en stond onder andere bij de Python en de kassa's. Na zeven jaar kreeg hij een vaste aanstelling; in de zomer als "seizoener" bij de entree en in de winter bij de afdeling Elektronica. Vanaf 1992 ging Brekelmans het hele jaar door werken op de afdeling Elektro. [1]

René Brekelmans was als projectmanager verantwoordelijk voor de aanleg van het nieuwe Anton Pieckplein. Brekelmans werkte later bij de bedrijfsbeveiliging en was ook verantwoordelijk voor de bedrijfsbrandweer van de Efteling. In 2011 stopte hij met zijn functie als manager Integrale Veiligheid, maar bleef wel werkzaam voor de Efteling bedrijfsbrandweer en die van zijn woonplaats Kaatsheuvel.

Kritiek

Brekelmans' naam kwam in 2008 in de media nadat hij de in de Efteling werkende collega's van de beheerder van de kritische pretparknieuwssite Loopings.nl had gevraagd om via netwerksite Hyves te controleren of het personeelslid in verband stond met de site. Op basis daarvan zou de Efteling het personeelslid hebben gedwongen te stoppen met de website. Onder Brekelmans' verantwoordelijkheid werden in 2009 verschillende sociale netwerksites nagetrokken, om te controleren of het daarop aanwezige Eftelingpersoneel connecties heeft met meer kritische liefhebbers van het park.

  1. Efteldingen (personeelsblad): 'In gesprek met de nieuwe projectmanagers' (1999)