Interieur van het restaurant

Pinokkio's Restaurant was een dinnershow in Theaterrestaurant Applaus, die speelde sinds 18 juli 2015. Na 2017 is het restaurant op drukke dagen nog steeds open onder deze naam, maar zonder de show.

Marionettenmeester Constanzo en de twee acrobaten als marionetten op het podium

In de aanloop naar de musical Pinokkio in september en de opening van het gelijknamige sprookje in 2016, bracht de Efteling in de zomermaanden van 2015 in Theaterrestaurant Applaus Pinokkio's Restaurant op de planken. Bezoekers konden kiezen van een a-la-cartemenu met traditionele Italiaanse gerechten als salade caprese, pasta en pizza en een enkele geothematische dissonant als caesar salad. Elke avond kon er om 17:00 of om 19:00 gestart worden met het diner, waarbij een groot deel van de begane grond van Applaus werd benut; tafels die (veel) verder van het centrale podium onder de kroonluchter lagen bleven ongebruikt.

Show

De drie heren uit de cast: Constanzo, zijn broer en zijn neef

De show die werd opgevoerd handelt over het marionettentheater van Constanzo en zijn familie. Constanzo is de directeur van een rondreizend marionettentheater, dat neergestreken is (compleet met huifkar voor de entree) in het theaterrestaurant. Naast de pater familias verzorgen zijn vrouw Laura, broer, neef, nicht en twee acrobaten het programma op het podium. Dat bestaat uit een afwisselende combinatie van acrobatiek, marionettenspel, zang en dans. De liedjes zijn een mix van Italiaanse (pop)klassiekers als La Solitudine van Laura Pausini en bekende komische Nederlandse "Italismen" als het pizzalied van André van Duin. De acrobatiek is van behoorlijk niveau, en wordt uitgevoerd door twee professionele acrobaten. Zij voeren een act op rond een verstijfde marionet en tonen hun kunnen met de diabolo.

Affiche

Naast het entertainmentprogramma op het podium loopt er parallel, wat meer achterin de dinerzaal, een activiteit voor kinderen. Zij kunnen tussen de gangen van het diner door een Pinokkio-feesthoedje vouwen en decoreren, en leren hoe een Pinokkio-marionet kan worden bewogen.

Opvallend aan de show van Pinokkio's Restaurant is de grote cast (zeker in vergelijking met de dinnershows in Applaus van de voorgaande jaren), de hoge kwaliteit van de performance en het feit dat er zelfs begroot is op een licht- en geluidstechnicus tijdens de hele show.