Onroerend Goed Maatschappij De Eersteling B.V. was van 1991 tot 2005 een besloten vennootschap die de juridische eigenaar van het onroerend goed en een groot deel van de inventaris en installaties van het Efteling Hotel was.

De Eersteling verhuurde het hotel aan de Efteling B.V. die als exploitant optrad. Voor de constructie werd gekozen omdat de verblijfsmarkt een nieuw en onbekend terrein was en men zo het risico wilde indekken dat de hele Efteling failliet zou gaan. De BV werd opgericht op 3 juli 1991. Tot 11 november 1992 was De Efteling B.V. enig aandeelhouder, maar later had Stichting Natuurpark de Efteling met 51% van de aandelen een controlerende stem. Als bestuurder trad aanvankelijk Paul Beck op, per 1 april 1996 was dit Pier Holtrop.

Na jaren succesvolle exploitatie was de constructie niet meer nodig, en op 1 juli 2005 ging de BV samen met haar evenknie De Golfeling B.V. dan ook op in de Efteling B.V..

De naam is een verwijzing naar een historische herberg met de naam 'Eersteling' in het buurtschap Efteling, waaraan dat buurtschap en bijgevolg het latere attractiepark hun naam zouden hebben ontleend.