Voorkant van het boekje
Wonderkaartjebord in de Prinsenpoort

De NS-Wonderkaart, ook wel Wonderkaartje, is een combinatieticket voor trein, bus en Eftelingtoegang, tussen 2006 en 2008 verkocht door de NS en gezamenlijk ontwikkeld en gemarktet met de Efteling.

Via de website van de NS kon het pakket besteld worden, waarna de koper een treinkaartje, buskaart en toegangsbewijs voor de Efteling kreeg tegen zo'n 20% korting over het geheel. Daarnaast was een en ander verpakt in een zeer Eftelings ontwerp van Robert-Jaap Jansen. Het bijbehorende boekje bevatte kindervermaak zoals puzzels, een quiz en een verhaaltje, e.e.a. gelardeerd met afbeeldingen van bekende Eftelingfiguren.

Ook eenmaal in het park kon je met het Wonderkaartje nog iets doen: in de nis links in de Prinsenpoort was een UV-lamp gemonteerd met een bord met de volgende tekst: Toon je NS-Wonderkaart met de Magische Inkt, die alleen hier blinkt.... Door het kaartje ervoor te houden werd een 'verborgen' boodschap op het kaartje zichtbaar.

Het was de bedoeling dat naast het kaartje er ook aankleding van de stations Den Bosch en Tilburg verzorgd zou worden. Hier is echter niet meer van terecht gekomen dan een bestickering van de perronwand van spoor 2 in Tilburg. Het kaartje was geen groot succes en is na enkele jaren afgeschaft. Heden ten dage heeft de NS meer incidentele acties rondom reizen naar de Efteling.