Mario in 2007

Mario Dieltjes is groenbeheerder bij de Efteling, eerder vanuit de afdeling Groen en Milieu, tegenwoordig als coördinator groenonderhoud bij Planning en Beheer.

Hij is verantwoordelijk voor het in goede staat houden van al het groen in en rond het park, maar ook bijvoorbeeld de toestand van het oppervlaktewater waaronder ook het Klaterwater-systeem valt. Ook was hij de drijvende kracht achter activiteiten rondom het verbeteren van de vogelstand middels bijvoorbeeld nestkastjes, voederplaatsen en samenwerking met de Vogelbescherming, en het bevorderen van andere fauna zoals eekhoorns, vleermuizen en egels.

In oktober 1996 deed hij samen met Chantel van Beurden een oproep in personeelsblad Efteldingen voor deelnemers aan de Efteling Plantenliefhebbersclub of E.P. voor het uitwisselen van planten en stekken tussen personeelsleden.

Hij geniet enige bekendheid bij het bredere publiek omdat hij regelmatig te gast was in de YouTube-filmpjes van Benten en Nana. Ook heeft hij een rubriek in de Wonder waarin hij de flora in de Efteling nader verklaart en de abonnee tips geeft voor zijn of haar eigen tuin.