Kompels Lockers Depot bij Baron 1898

Het Kompels Lockers Depot (zoals het op de muur staat) of Kompels Lockersdepot (zoals het op het bord naast de kluizen staat) is een muur met bagagekluisjes waar bezoekers overtollige spullen veilig op kunnen bergen, zodat ze niet meegenomen hoeven te worden in Baron 1898. De 105 genummerde bagagekluisjes, opgesteld in zeven rijen van vijftien, zijn te vinden aan de linkerzijde van 't Melkhuysje, recht onder de schachttoren, vlakbij de uitgang van de attractie.

Om gebruik te maken van een locker moet er een euromunt in het slot worden ingeworpen, waarna bij het sluiten van het deurtje de sleutel kan worden gedraaid en uitgenomen worden. Een bandje aan de sleutel zorgt ervoor dat deze aan de arm kan worden gedragen. In tegenstelling tot de garderobe aan het Dwarrelplein kost het opbergen van je bezittingen hier per saldo niets, omdat je de euro na gebruik weer terug krijgt. De kluisjes hoeven ook niet gereserveerd te worden en zijn te gebruiken door individuen, in tegenstelling tot de groepsbagage in Marerijk. Het gebruik van de lockers is echter op eigen risico en de Efteling is niet aansprakelijk voor diefstal of schade.

Hoewel het Lockers Depot bedoeld is voor kompels die Baron 1898 gaan bezoeken, is het in principe mogelijk de gehele dag gebruik te maken van een kluisje.