De poort Kindervreugd

De poort naar de Nostalgische Speeltuin Kindervreugd wordt geflankeerd door twee bakstenen zuilen met op elk een beeldje en daartussen een houten hekwerk waarmee de speeltuin kan worden afgesloten, gelijkend op de poorten van het Sprookjesbos en het Anton Pieckplein.

Het ene beeldje toont een vrouwelijk figuur met een bolhoed en een lange rok. Het geheel doet denken aan Bolivia, waar de vrouwen van de indianenstammen Quechua en Aymara lange, wijde jurken en bolhoeden dragen. De figuur draagt een perkament met de tekst 'kinder-' in rode letters in Gotisch schrift.

'kinder-'
'vreugd'

Het andere beeldje toont een mannelijk figuur met een hoge hoed en een baard. Zijn middel is opvallend slank, en de broek vertoont hetzelfde driehoekpatroon als de jurk van de vrouw. De toch al wat arbitraire koppeling met Bolivia is hier ver te zoeken. Het dragen van baarden en hoge hoeden is daar niet gebruikelijk. Deze figuur draagt de tekst 'vreugd'.

De beeldjes zijn replica's van de eerdere beeldjes die op de poort naar de speeltuin Kleuterhof stonden. Deze was van 1960 tot 1990 te vinden waar tegenwoordig de Vlindermolen en de Smulpaap staan. De oorspronkelijke beeldjes staan nu opgesteld in een vitrinekast in het Wonder Depot. Op het perkament dat deze beeldjes dragen staat de naam van de speeltuin te lezen; de vrouw draagt "kleuter" en de man "hof". De tegenwoordige beeldjes bij Kindervreugd staan er sinds de opening in 2007.