Willem H. Bruggeling, soms ook Joop genoemd, was chef-badmeester van het Efteling zwembad en hoofd afdeling sportzaken, vanaf ongeveer 1964 tot in de jaren tachtig.

Als chef-badmeester was Bruggeling actief in het organiseren van allerhande aquatische en andere sportieve activiteiten. Zo organiseerde hij in 1965 een waterpolo-toernooi en instigeerde hij de oprichting van Zwemclub Efteling in oktober van dat jaar. Maar ook hield hij zich bezig met een schoolvoetbaltoernooi, schaatswedstrijden en gymnastiek. In 1966 regelde hij een grote zwemshow voor het vijftienjarig jubileum van het park, en leidde hij een herstart van Efteling-tennisclub Boemerang. Ook buiten het park was hij actief, onder andere als gymleraar en met zijn eigen Sportschool Bruggeling in Loon op Zand.

In 1984 werd hem gevraagd de stem van Speeltuin Gijs opnieuw in te spreken, omdat de kwaliteit van de bestaande opname van Theo Hochwald niet meer toereikend was. Voor Bruggeling werd gekozen vanwege zijn duidelijke stemgeluid. Als stem van Holle Bolle Gijs is hij tot op heden elke dag in de Efteling te horen.