Omslagillustratie door Pieck

Het dal van de raven is een prent van Anton Pieck, te vinden in het Anton Pieck Museum in Hattem.

Het is een prachtige, illustere tekening, waarop een grimmig landhuis en een spookachtig gekronkelde boom vol raven te vinden zijn. De prent is gebruikt als kaft voor het gelijknamige boek van Nancy Buckingham en wordt wel eens vergeleken met een duistere scène in het Diorama waarin een kleiner, classicistisch landhuis te vinden is met een verwrongen boom ervoor.

Valley of the ravens

Het boek Valley of the ravens is een romantische thriller door Nancy Buckingham, die zich afspeelt op het Britse platteland van de 19e eeuw. Het 19-jarige meisje Sarah keert terug naar Farrah Combe, een landhuis in Exmoor waar ze in haar jeugd heeft gewoond. Ze wordt daar niet met open armen ontvangen. De sfeer is naargeestig en de bewoners beschuldigen Sarahs zus van diefstal van sieraden en de lonen van mijnwerkers. Sarah wil dit niet geloven en haalt de onderste steen boven in haar zoektocht naar de waarheid.

Het boek werd in 1973 in het Nederlands uitgegeven door Omniboek en voorzien van een stofomslag met de illustratie van Anton Pieck.

Wetenswaardigheden

  • Naar de naam van de prent werd gevraagd in één van de opdrachten van EftelQuest.