Gwendolcus in zijn kelder

Gwendolcus is een fictief figuur uit de leefwereld van Pardoes. Hij is alchemist in de torenkelders van een paleis op Miraclia, waar hij regelmatig testen en proeven doet. Een van de weinigen die hem daarbij durven te assisteren is zijn eigen marmot Pipet. Hij is bevriend met Grootmagister Almar die hij kent van een bezoek aan Miraclia.

Biografie

Gwendolcus is een oude en wijze alchemist en wetenschapper. Door zijn alchemistische proefnemingen is het hem al gelukt om steen in zilver te veranderen, met goud is hij nog lang bezig geweest, altijd in het strikte geheim. Uiteindelijk heeft hij deze zoektocht maar opgegeven.

Zijn hoofddoel van studie is tegenwoordig de zwaartekracht, iets waar hij in het geheel niet geheimzinnig over doet. Zijn studies, waarbij hij regelmatig geassisteerd wordt door Pardoes, hebben hem inmiddels al enkele mogelijkheden van telekinese gegeven, dat hij onder andere inzet ter vermaak op de feestjes van de koning.

Optredens

Gwendolcus speelt een belangrijke rol in het achtergrondverhaal van De Schatkist, dat echter nooit gepubliceerd is.[1] In 2007 werd de naam Gwendolcus geregistreerd als merk door de Efteling.[2]

Afgezien daarvan is hij nog nooit opgetreden in uitingen rond Pardoes, zoals boeken, de tv-serie of de attractie Symbolica.

  1. Persoonlijk gesprek met Henny Knoet, oktober 2008
  2. Eftelist: Handelsmerken van de Efteling  (26 april 2008)