Lintjes van verschillende edities
Boodschap 73x73.png

Niet te verwarren met Stormsequentie

De Eftelingtocht of Efteling Sprookjeswandeltocht was sinds 1968 een jaarlijkse wandeltocht van wandelsportvereniging De Loonse Duinkanters "Loduka" uit Loon op Zand.

De tocht werd georganiseerd onder auspiciën van de Noord-Brabantse Wandelbond en de route liep deels door het Efteling-park. Deelnemers kregen een lintje met daarop een Eftelingse afbeelding.

De wandeling werd voor het eerst georganiseerd op 21 april 1968 en voerde van Loon op Zand via de Loonse en Drunense Duinen naar de Efteling, alwaar men langs de Siervijver en de volledige Sprookjesbosroute liep. De routes van 5 en 10 km eindigden hier, die van 15 en 20 km liepen weer terug naar Loon op Zand. Aan het initiatief werd aandacht besteed in het tv-programma Open Oog op Nederland 2. Met meer dan 3500 deelnemers was deze editie dan ook een groot succes. Iedereen die hem aflegde kreeg een lintje met kabouter Kleine Boodschap.

Het jaar daarop werd de tocht georganiseerd op tweede paasdag 7 april. Ook enkele jaren daarna waren er nog tochten. Elk jaar had een nieuw lintje met een ander Efteling-figuur.