Entreebewijs voor de benefietavond

Efteling by Night, ook wel Midzomerfeest, was een benefietevenement ten behoeve van de strijd tegen polio op 18 juni 1988 in de Efteling.

Om geld in te zamelen voor het bestrijden van poliomyelitis (kinderverlamming) in Indonesië organiseerden de Rotaryclubs van Waalwijk en Oosterhout Centrum het evenement. Ze deden dit in het kader van een actie van Rotary Nederland, 'Polio de wereld uit', om zo 15 miljoen gulden bijeen te brengen om vijf jaar lang alle Indonesische baby's te kunnen inenten.

De Efteling was geopend op zaterdag 18 juli vanaf 20.00 uur. De attracties waren extra aangekleed in landenthema's. Zo zijn bij de Piraña marktkraampjes neergezet waar je taco's kon krijgen. Er waren veel bekende Nederlanders die een optreden verzorgden en 36 van hen probeerden in een waterfiets binnen twee minuten honderd meter af te leggen: een poging voor het Guinness Book of Records. Ook zou de Trollenkoning voor het eerst te zien zijn.[1]

Voor dit feestelijk avondje moest ƒ 75,- neergeteld worden, die volledig ten goede kwam aan de actie. Omdat de Efteling verder geen reguliere avondopenstellingen op het programma had, was dit de enige manier om het park dit jaar in de avonduren te bezoeken.

  1. Het Vrije Volk: Efteling by night (13 juni 1988)