Eén van de laarzen langs de route.
Een routebordje.

De Efteling Fietsroute is een fietsroute tussen Tilburg en de Efteling.

De enige officiële fietsroute naar de Efteling werd op 24 juni 1994 in gebruik genomen. De route heeft een lengte van ongeveer 14 kilometer en begint op het Centraal Station van Tilburg en loopt vanaf daar via Tilburg-Noord-Oost en Loon op Zand richting de Eftelingsestraat naar de fietsenstalling. De Efteling Fietsroute was een gezamenlijk initiatief van de Efteling, het Samenwerkingsverband Midden-Brabant en de Streek-VVV Hart van Brabant. Oorspronkelijk waren er meer routes uitgestippeld, maar het bleef er uiteindelijk bij één.

De route wordt hoofdzakelijk verduidelijkt met witte fietsroutebordjes. In de gemeente Tilburg zijn er in recente jaren enkele van verdwenen, door bijvoorbeeld aanpassingen aan het wegennetwerk en aanbouw van nieuwe wijken.

Wanneer de Efteling Fietsroute de gemeente Loon op Zand binnenkomt is deze gethematiseerd naar het sprookje Klein Duimpje. Op verschillende locaties langs het fietspad staan de zevenmijlslaarzen van de reus die als wegwijzers dienen, waarop in sierlijke letters Efteling te lezen valt. Grote rotsblokken stellen de kruimels voor die Klein Duimpje strooide om de weg niet kwijt te raken.

Overigens zijn er ook standaard, niet-gethematiseerde fietsroutes aangegeven vanuit de hele omgeving via de roodwitte ANWB-fietsrichtingborden.