Het bloemperk zoals het te zien was vanuit de Pagode, kijkend richting Ruigrijk

Het Efteling-E-perk of de Efteling-E-parterre was een decoratief landschapselement in de vorm van twee Efteling-E's dat van 2000 tot en met half januari 2016 te vinden was in het gras tussen de Brink en de Gondoletta. De parterre bestond uit ligusterheggetjes in de vorm van een geschakelde grote en kleine Efteling-E, zoals deze gebruikt werd in de logo's van 1990 tot en met 2010. Dit betreft de variant zonder het haakje tussen de opening en het oog van de onderkast-e. In de zomer werden de E's gevuld met kleurige bloemen. 's Winters werden de bloemen vervangen door rode houtsnippers. Het perk volgt hiermee de gebruikelijke seizoensinvulling van een broderie-parterre zoals we die ook kennen uit siertuinen in Franse stijl.

Vanuit de naastgelegen Pagode was het patroon goed te zien, waardoor het bloembed een herkenbaar en iconisch beeld werd. Het bloemperk was tevens te zien vanaf het wandelpad langs de westzijde van de Siervijver en de verhoging aan de oostzijde van de Brink. Vanaf deze locaties was het echter minder duidelijk zichtbaar dat de lage hagen twee E's vormden. Het perk lag op een grasveld op een heuvelig stukje terrein.

Het sierlijk aangelegde groen werd tegelijk met de Brink in 2000 aangelegd. Ondanks enkele lichte aanpassingen in de loop der jaren (de E's lagen er het ene seizoen beter bij dan andere), zijn de contouren van het beeldmerk nooit drastisch veranderd. Het grasveld verdween, compleet met parterre, in januari 2016 voor de bouw van de attractie Symbolica. Na voltooiing kwam op het als paleistuin vormgegeven dak van de attractie weer een Efteling-E terug, mogelijk een verwijzing naar het bloemperk.