De DrakensTaart en diens schatkist-doos

De DrakensTaart was een diepvriestaart in de vorm van een afgesneden stuk staart van een draak, die in september 2007 op de markt werd gebracht door Maître Paul.

Maître Paul was een fabrikant van diepvriesgebak gevestigd in Tilburg Noord, dus op steenworp afstand van de Efteling. Het bedrijf had eerder al een "Kabouter Plop"-taart gemaakt onder licentie van Studio 100. Als vervolg hierop werd in licentie-overenkomst in september 2007 de DrakensTaart op de markt gebracht. Aanvankelijk was deze nog niet overal verkrijgbaar, maar in de loop van 2008 lag hij landelijk in de supermarktschappen.

sTaarten in de diepvries bij Albert Heijn

De taart was een groen rolgebak met schubben, gevuld met aardbeienbavarois en kersenjam, erbij zaten ‘vuurknetters’: oranje chocoladebolletjes die knetteren in de mond. Er konden acht tot tien porties uit. Volgens de makers hoefden we ons geen zorgen te maken over de draak van wie de staart was: een prins sloeg van schrik een stukje van zijn staart, maar drakenstaarten groeien gelukkig vanzelf weer aan, zei men.

Meegeleverd stickervel

De DrakensTaart werd verpakt in een doos die een schatkist voorstelde. Voorop stond het Efteling-logo en dat van Maître Paul, de payoff "gevaarlijk lekker" en een afbeelding van Draak zoals die onderdeel was van de serie Sprookjesbosbewoners. Uit de doos kon je drakenvleugels knippen om in de taart te prikken, alhoewel vleugels op een staartstuk wat misplaatst lijken. Erbij zat ook een stickervel. Het geheel kostte € 4,49.

Ter promotie zijn kleurplaten uitgebracht en een e-card die je kon versturen via de Flash-website drakenstaart.maitrepaul.nl. Mocht je in de doos een juweel vinden, dan was je uitgenodigd op de "Maïtre Paul Drakendag" in de Efteling.