Het treintje in Bosrijk

Het Dotto-treintje is een dieseltreintje dat over de weg rijdt. Het wordt ingezet bij evenementen en als pendel Bosrijk-Efteling Park v.v..

Het trackless-treintje is een catalogusproduct van en ontleent zijn naam aan de Italiaanse firma Dotto - type F 87. Het locomotiefje is gemodelleerd naar een ouderwetse stoomtrein (inclusief het faux-jaartal 1887 dat op de zijkant staat, een verwijzing naar het typenummer), maar bevat een dieselmotor. De zes wagonnetjes zijn afgesloten met ramen rondom, en kunnen aan twee kanten via deurtjes betreden worden. Het geheel is uitgevoerd in een donkerrood met beige kleurstelling.

De trein werd begin 2000 aangeschaft, aanvankelijk voor gebruik bij speciale evenementen. Als er een grotere groep mensen door het park verplaatst moest worden, bijvoorbeeld van de hoofdingang naar één van de evenementenlocaties in de rijken, kon het treintje ingezet worden. Met de komst van Bosrijk wordt het ook ingezet om aldaar 's ochtends bezoekers op te pikken voor parkbezoek, om ze 's avonds weer naar hun boshuys te retourneren - zie voor meer informatie Boshalte.

Wanneer niet in gebruik staat het gestald onder een eigen overkapping op het LEM-terrein nabij de hoofdingang.