Dolfjedaglogo2014.jpg

De Dolfje Weerwolfje Dag is een sinds 2012 georganiseerde promotie- en activiteitendag rond Dolfje Weerwolfje, het kinderboekkarakter van Raveleijn-schrijver Paul van Loon. Op 19 april 2014 werd deze dag als aftrap van de Dolfje Weerwolfje Week georganiseerd in de Efteling, voornamelijk in het Efteling Theater.

Op deze dag bracht Paul van Loon samen met zijn band Andere Snuiters de theatershow De kunst van het lezen. Na afloop werd in de foyer van het theater een aantal activiteiten georganiseerd, zoals "maak je eigen Dolfje Weerwolfje-masker!", weerwolf schmink, een signeersessie door Paul van Loon, een tekenworkshop bij Dolfje Weerwolfje-illustrator Hugo van Look en souvenirverkoop.

Speciaal voor deze dag was een speurtocht door het Sprookjesbos georganiseerd waarbij de verhaallijn van het Dolfje-boek Weerwolfnachtbaan een centrale rol speelde. Bij deze speurtocht was het niet Dolfjes vriendin Noura die zoek was (zoals in het boek), maar Dolfje zelf. Om de vragen van de speurtocht te beantwoorden was zowel (detail)kennis van Weerwolfnachtbaan als een bezoek aan het Sprookjesbos noodzakelijk.

Een kaartje voor de Dolfje Weerwolfje Dag kostte € 25,00 en gaf na afloop van de theatervoorstelling ook toegang tot het park zelf.