Hoes van de cd-single
Hardwell komt uit de attractie, waar hij zijn eigen single kreeg.

Baron 1898 Remix is een dancenummer gebaseerd op de attractiemuziek van Baron 1898, gemixt door DJ Hardwell.

DJ Hardwell

Robbert van de Corput is onder zijn artiestennaam Hardwell een bekende dance-dj die in 2013 en 2014 verkozen is tot beste dj ter wereld.

Geboren en nog altijd woonachtig in Breda, is hij goed bekend met de Efteling. Als kind heeft hij tien jaar lang een abonnement gehad, waarmee hij elke woensdagmiddag met een vriendje naar het park kwam. Hij noemt dj Tiësto, ook een Bredanaar, zijn grote voorbeeld. Hardwell was aanwezig bij de première van Tiësto-Aquanura, alwaar De Efteling hem vroeg de attractiemuziek van Baron 1898, gecomponeerd door René Merkelbach, om te vormen tot een dancenummer.

CD-single

Tijdens de perspresentatie van Baron 1898 werd Hardwell op het podium gehaald en een fragment van het nummer gespeeld. Hij mocht een plaquette met zijn naam onthullen en zijn handafdruk achterlaten die in het gebied zullen worden opgehangen. Hardwell mocht vervolgens ook plaatsnemen in de officiële eerste rit van de attractie.

Vanaf de opening werd een cd-single, die in een oplage van 35.000 is geproduceerd door perserij Replifact Media, enkele dagen lang gratis uitgedeeld aan elke bezoeker van de divecoaster.

Op het hoesje staat aan de voorzijde een overzichtstekening van de attractie, gebaseerd op de ontwerptekening van Sander de Bruijn. Op de achterzijde een foto van de DJ.

Tracklist

Baron 1898 Remix
Nr. TitelSchrijver(s) Duur
1. "Baron 1898 Remix" (Hardwell - Efteling)Efteling B.V. / DJ Hardwell 3:16
3:16