De teasershow

De Aquanura teasershow is een lekkermakertje voor de grote dagafrondende fonteinshow Aquanura. Tussen 2014 en 2017 werd deze teaser elke ochtend op de Vonderplas uitgevoerd om bezoekers alvast warm te maken om de volledige voorstelling aan het eind van hun Eftelingdag te komen bekijken.

De show van 3 minuut 10 werd tussen 18 juli 2014 en 27 januari 2017 elke ochtend een aantal maal achter elkaar opgevoerd. Hiervoor bewogen de fonteinen op een speciaal gecomponeerd muziekstuk van René Merkelbach, opvallend Disney-bombastisch van aard. De muziek van deze teasershow werd opgenomen door het Brussels Philharmonic orkest. Wellicht was het gebruik van dit orkest voor deze kleine opdracht een proef, want het jaar daarop mochten zij de muziek van Baron 1898 uitvoeren.

De teaser wordt steeds gevolgd door een extreem verbose uitleg van fikse volzinnen waarbij het adjectief niet geschuwd wordt:

Dames en heren, jongens en meisjes: in dit magische meer wonen vier kikkers. Wat je zojuist aanschouwde, was slechts een voorproefje van hun bijzondere krachten. Aan het einde van elke dag toveren zij het rustige water om tot Aquanura: een ongekend spektakel van water, vuur en muziek, waarbij sprookjes en dromen tot leven komen. Als de avond valt, zien we je graag terug voor deze betoverende watershow. Kijk voor de showtijden op het showtijdenbord, of in de Efteling-app. Wij wensen je nog een heerlijke dag toe in de Efteling!

Ladies and gentlemen, boys and girls: four frogs live in this magical lake. What you have just seen, was merely a sample of their special powers. At the end of each day, they magically tranform this tranquil water into Aquanura: an amazing spectacle of water, fire and music, in which fairy tales and dreams are brought to life. We look forward to seeing you here again, as evening falls, for this enchanting watershow. Check the showtimesboard for today's showtimes, or use the Efteling-app. We wish you an extremely enjoyable day at Efteling!

In januari 2017 werd de teasershow weer geschrapt, volgens de Efteling omdat Aquanura inmiddels bekend genoeg was.

De muziek van de teasershow werd door Merkelbach in 2017 hergebruikt als basis voor zijn composities van de vernieuwde Parkmuziek die langs de paden en pleinen van het hele attractiepark te horen is. Overigens werd daarbij voor een ander orkest gekozen.