Mevrouw en Meneer Tijd

A Wonderful Wintertime was een show tijdens Winter Efteling 2022-2023, gebaseerd op de personages Meneer en Mevrouw Tijd uit de musical CARO. Ze zingen een aantal klassieke kerstnummers. De show werd opgevoerd in het Carrouseltheater, waar de Tijds zich als Carrouselgerelateerde personages wel thuisvoelen. Het Carrouseltheater was voor het eerst sinds vele jaren weer voor de reguliere parkbezoeker toegankelijk om daar een show te bekijken. In WE '23-'24 keerde de show weer terug.

Opstelling van de zaal

Al tijdens de COVID-19-pandemie, waarbij de musical CARO stillag, ontstond het idee om dhr. & mevr. Tijd een showtje in het Carrouseltheater te geven. Dat kwam er toen niet, maar in de eerste winter na de pandemie werd het idee alsnog uitgevoerd.

In het theater zijn de stoelen opgesteld in cirkels richting het podium. Achterin de zaal is de bar geopend voor een drankje tijdens de show. Voor het podium is een stukje afgezet waarachter een miniatuur-carrousel met opwindsleutel staat opgesteld en een potkachel, het geheel wordt geflankeerd door kerstbomen.

Showverloop

Showregistratie door Eftelwesley

Meneer en Mevrouw Tijd dragen een winterse versie van hun kostuum uit CARO. De show begint met meneer Tijd die opkomt, wat grapjes uithaalt en onder andere ruikt aan een pan erwtensoep op de potkachel naast het podium. Vervolgens presenteert hij een mini-varkentje uit de Stoomcarrousel op wieltjes, dat hij achter het gordijn plaatst en die daar middels een "goocheltruc" verandert in Mevrouw Tijd met een varkensmasker, ook een element uit CARO.

Mijmeren met een fotoalbum

Vanaf dit moment begint de eigenlijke show en starten ze met het eerste lied: ‘Let it Snow’, waarbij Meneer Tijd het laat sneeuwen voor Mevrouw Tijd. Daarna draaien ze net als in de grote show aan de opwindsleutel aan de mini-carrousel, en onthullen ze een winters landschap. Ze zingen en dansen ‘Winter Wonderland’ in het Engels, Nederlands en Duits. Ze vervolgen de reis door in een arrenslee te stappen en zingen ‘Ga je met me mee op mijn mooie arrenslee?’. Na dit lied bladeren ze door hun foto-album en mijmeren ze over ‘When we were young’. Dan is het tijd om afscheid van elkaar te nemen, maar probeert Mevrouw Tijd Meneer Tijd over te halen te blijven met het lied ‘Baby it's cold outside’. Ze besluiten samen te vertrekken en als afsluiter zingen ze nog ‘The most wonderful time of the year’.