Wil Faber in 1986

W.P. (Wil) Faber (Arnhem, 1951) van 16 februari 1986 tot 1988 Hoofd Exploitatie van de Efteling. Hij was de opvolger van Steef Oerlemans en Lex Lemmens volgt hem op.

Faber diende van 1967 tot 1986 in het leger, in totaal in negen onderofficiersopleiding, officiersopleiding, logistiek officier en hoofd Personeelszaken en de laatste jaren als ritmeester bij de cavalerie.

Bij zijn aantreden bij de Efteling is het drukteprobleem bij de attracties één van de grootste problemen in de exploitatie. Hij gaf leiding aan ruim 300 exploitatiemedewerkers.[1] Over de verschillen met zijn voorganger Oerlemans zegt hij in de personeelskrant:[2]

Oerlemans is meer praktijkgericht. Dat was een man die erg veel in het park te vinden was. Hij fungeerde als praatpaal voor het personeel. Ik ben dat minder en richt mij iets meer op de staf. Misschien heb ik nog te weinig aandacht voor de mensen in het park, maar dat komt wel. Ik probeer meer een verbinding te leggen tussen het park de staf. Onder Oerlemans bestond die terugkoppeling minder. Allerlei disciplines werden toen op stafvlak niet gecoördineerd.


Verwijzingen
  1. 'W. Faber', EftelingNieuws (personeelsuitgave), voorjaar 1986
  2. 'Hoofd Parkexploitatie Faber na eerste jaar: Zorgen voor balans en aanbrengen smeerolie', EftelingNieuws (personeelsuitgave), najaar 1986