Het Valentijns Verrassingsdiner was een actie van het Efteling Hotel (destijds nog Golden Tulip Efteling Hotel) in 2002.

Op 14 februari (Valentijnsdag) van dat jaar kon men zich inschrijven voor een romantisch diner in het hotel, op uitnodiging van Lakei Ferdinant (sic). Tijdens het diner maakte elk stelletje automatisch kans op een overnachting in het hotel die avond, dus wie kwam dineren moest een koffertje met toiletbenodigdheden en een schone onderbroek meenemen.

Het diner kostte 29 euro per persoon. De avond ving aan om 19.00 uur met een welkomstcocktail en werd na vier gangen afgesloten met een kopje koffie of thee en de bekendmaking van het gelukkige paartje dat mocht blijven slapen.[1]

Wie pech had, kon volgens de Efteling die nacht gelukkig toch nog met korting komen logeren. Het persbericht sprak over de unieke mogelijkheid om "met twee personen te verblijven voor de prijs van één persoon. In plaats van 98 euro p.p. verblijft u met uw droomprins(es) voor slechts 49 euro p.p. in een luxe hotelkamer van ons zwevende kasteel". Echter, een luxe hotelkamer kostte op dat moment sowieso 'maar' € 98,- per kamer en dus 49 euro per persoon. Of de Efteling per abuis een foutje heeft gemaakt of doelbewust verliefde stelletjes gemeen bij de neus nam, is niet bekend.


  1. Persbericht Efteling, 27 januari 2002