Logo van de making-of

The Making-of: Baron 1898 was een serie van tien video's op YouTube waarin de wordings­geschiedenis van Baron 1898 gevolgd werd.

Elke aflevering duurt ongeveer 5 minuten. Op 14 oktober 2014 verscheen de eerste, en daarna werd maandelijks een aflevering gepubliceerd, tot en met de laatste op 7 juli 2015, een week na de opening. Aan bod komt het traditionele spectrum aan zaken in makings-of: ontwerp, bouwvorderingen uitmondend in de opening. De voice-over werd ingesproken door 3FM-dj Domien Verschuuren.

Dvd-hoes

Vanaf 18 december 2015 waren alle afleveringen tezamen ook op dvd te koop in de souvenirwinkels van het park. De dvd bevat hiernaast als 'bonusmateriaal' de korte film Het verhaal achter Baron 1898, een registratie van de officiële opening, een onride-video en een timelapsevideo van de bouw. Er is ondertiteling in het Engels, Frans en Duits. In totaal inclusief extra's heeft de dvd een speelduur van zo'n 73 minuten.

Al deze filmpjes zijn net als de making-of zelf ook nog steeds op YouTube te zien. De dvd werd daarom vrij lauw onthaald.

Externe link