De afdeling Sales is de afdeling binnen de Efteling die verantwoordelijk is voor de verkoop van zakelijke producten, als bedrijfsevenementen, consignatiekaarten, golfclinics, arrangementen en parkuitkopen. Onderdeel van de afdeling is 'Efteling Evenementen'. De afdeling Sales bestaat sinds 1991[1] en valt onder het directoraat Commerciële Zaken.

Afdeling Evenementen

De afdeling Evenementen bestaat sinds het begin van de jaren negentig, nadat men in de jaren tachtig al eerder was begonnen met het 'verhuren' van exclusieve feesten buiten de reguliere openingstijden. Bij oprichting heette ze 'Evenementenorganisatie' en bestond uit drie accountmanagers en een groot aantal 'partymanagers', een functie waarin men draaiboeken maakte, personeel en locaties regelde en het evenement ter plekke coördineerde.

In 1997 werd de afdeling tijdelijk geleid door Olaf Vugts. Hij kreeg de taak er voor te zorgen dat de afdeling een vaste plaats kreeg in het hoofdkantoor zodat het communiceren met andere afdelingen makkelijker zou gaan.[2]

  1. Events.nl: 'Kouwenberg nieuwe accountmanager Efteling' (23-12-2008)
  2. 'Afdeling Evenementenorganisatie', Efteldingen, november 1997