Logo van de Raad der Wijzen

De Raad der Wijzen is sinds 2010 een onderzoekspanel waarvoor elke parkbezoeker zich kan inschrijven. De afdeling Efteling Onderzoek stuurt de 'raadsleden' om de zoveel tijd een enquête toe waarmee de mening wordt gevraagd over (voornamelijk actuele) Efteling-gerelateerde onderwerpen. Het onderzoekspanel volgt op de al in 2007[1] opgerichte Wondere Raad der Wijzen met een vergelijkbaar doel.

Wijzneuzen

Hoewel 'jong en oud' lid kan worden van de Raad der Wijzen, is er voor kinderen vanaf 4 jaar een speciaal onderzoekspanel. Zij kunnen zich inschrijven als Wijzneus en kunnen meedoen aan onderzoeken die wat speelser van opzet zijn.

Onderzoek op locatie

Behalve enquêtes worden geïnteresseerde raadsleden en wijzneuzen soms ook uitgenodigd voor een onderzoek. Daarbij worden bijvoorbeeld persoonlijke interviews of groepsgesprekken gehouden, usability-tests uitgevoerd voor de Efteling-website of -app, of merchandise getest.

Onderzoeksteam

Het onderzoeksteam bestaat uit:

  • Marjolein Mens, initiatiefnemer en manager van de afdeling Strategische Marketing & Onderzoek.
  • Lieke van Heel, coördinator en verantwoordelijk voor de onderzoeken van de Raad der Wijzen.
  • Sharon Hellings, verantwoordelijk voor de onderzoeken voor de Wijzneuzen en voor de interviews en groepsgesprekken van de Raad der Wijzen.

Externe links


Verwijzingen
  1. Eftelist: De Wondere Raad der Wijzen, 4 april 2007