Boodschap 73x73.png

Dit gaat over de personeelswebsite Plein. Voor de open ruimte, zie Paden, lanen en pleinen

Logo Plein

Plein "(sinds 1952)" is de naam van de intranetsite van de Efteling. De personeelssite kan enkel bezocht worden na het invoeren van de gebruikersnaam en wachtwoord van een medewerker. Aanvankelijk heette de site 'Wondernet', in 2008 veranderde de naam in het wat serieuzer klinkende 'MijnEfteling', sinds 2012 werd de intranetsite 'JIJ Online' genoemd en tegenwoordig heet die dus Plein.

Wondernet-introductiepagina

Op Plein staan de laatste personeelsmededelingen, directiemededelingen, nieuwsberichten en praktische informatie voor Efteling-personeel. Ook de vorderingen van recente bouwprojecten zijn via de site te volgen. In 2013 stonden er heel even handleidingen voor het opstarten en onderhouden van attracties online, inclusief beeldmateriaal van achter de schermen.[1] Na ophef op internet verdwenen de documenten weer van de site.

Het deel van de website waarop vertrouwelijke documenten te vinden zijn, is alleen te bezoeken vanaf een werkplek in de Efteling zelf. Strikt geheime interne informatie verschijnt doorgaans niet op Plein. Berichten met externe nieuwswaarde blijven er niet lang geheim - in het verleden is het intranet regelmatig als bron voor nieuwsberichten gebruikt. Zo werd dankzij de site in juni 2009 bekend dat houten achtbaan Pegasus zou sluiten, anderhalve maand voor de Efteling zelf met een officieel bericht naar buiten kwam.

Benten legt JIJ Online uit in 2012

Om tegen te gaan dat inloggegevens aan liefhebbers of journalisten worden verstrekt, heeft de Efteling een pagina toegevoegd met alle looninformatie en persoonlijke gegevens van het personeelslid dat inlogt.

Zie ook

  • JIJ, het personeelstijdschrift van de Efteling

Externe links