Nana Appiah (l) op de Efteling-jijbuis

Nana Piguillet-Appiah was van februari 2014 tot december 2017 een van de presentatoren van het YouTube-kanaal van de Efteling.

Taekwondo en dans

Appiah begon al op jonge leeftijd met dansen, maar op haar zesde pakt ze ook Taekwondo op. Ze blijkt talent te hebben en ze schopt het letterlijk tot wereldniveau. Op haar veertiende behaalt de zwarte band. Daarna besluit ze zich te richten op dans, toneel en zang.

Ze volgt de dansacademie Codarts en wordt docent choreografie en dans. Ze doet mee aan het televisieprogramma Dancing Queen, en schopt het tot in de finale. Ze werkt als achtergronddanseres voor diverse artiesten.

Model en presentatrice

Nana zet haar carrière voort als model en presentatrice en is te zien in diverse commercials, wordt sidekick in het televisieprogramma Beat the Mol en presenteert FashionScene TV op Net5 en het lifestyleprogramma WEG op RTV Rijnmond.

Efteling YouTube

In februari 2014 werd Nana geïntroduceerd als nieuwe co-presentator van het Efteling YouTube-kanaal, naast Benten Wijnen. Ze zou zich aanvankelijk met name bezig gaan houden met het beantwoorden van kijkersvragen. Bij haar zoektocht naar het antwoord werd ze ondersteund door de Sprookjesfiguren en medewerkers van de Efteling, en ze kon altijd een beroep doen op Efteling Radio via haar speciale rugzak.

Nadat Benten halverwege 2015 vertrok bij het Efteling YouTube-kanaal bleef Nana de enige vaste presentator. Onder andere deed ze dit in de reguliere serie "Nana op vrijdag". Haar laatste optreden was in december 2017. Sindsdien heeft het Efteling YouTube-kanaal geen presentator meer.

Verwijzingen
  • Castingnieuws.nl: What About Nana Appiah (2014, inmiddels offline)
  • Televisietalent.nl: Nana Appiah (2014, inmiddels offline)
  • Efteling YouTube: Nana stelt zich voor (24 februari 2014)