Logo Mediarama
Eén van de fotobewerkingskunstwerken op de site

Mediarama is een satirische Eftelingwebsite die werd bijgehouden van van 2001 tot 2003. De site bevat persiflages in woord en beeld op ontwikkelingen binnen het park en (online) verwikkelingen van Eftelingliefhebbers. Mediarama ontstond als een spin-off van Eftelingwebstek het Wondere Wereld Web. De redactieleden bleven te allen tijde anoniem. De site genoot tijdens de periode dat deze actief werd bijgehouden een bepaalde cultstatus onder online georganiseerde fans van het park.

Mediarama staat vandaag de dag, bijna twintig jaar na het einde van de site, nog steeds online. Onderstaand citaat komt uit het laatste artikel, geplaatst op 31 januari 2003.

Soms is het ineens over. Misschien komt het door het bericht dat Ton van de Ven de Efteling definitief heeft verlaten. Misschien zijn we Mare-arm geworden. Misschien is het aardappelmoeheid. Misschien komt het doordat we meer kabouteraliassen hadden moeten bedenken om op ons eigen werk te reageren. Misschien was de aanblik van een zaal pegelswingende mensen in het Efteling Theater tijdens de Winter Efteling 2002-2003 net wat teveel.

Externe links