De Kinderkroket in de automatiek van de Steenbok

De Lekkerste Kinderkroket was een gefrituurde snack die lijkt op een vleeskroket, maar is gevuld met tomaat en mozzarella. De kroket bevatte minder calorieën, vet en zout en was daarmee wat gezonder dan andere frituursnacks. Hij was in 2017 verkrijgbaar bij De Steenbok voor € 1,50 en werd geproduceerd door Van Oers.

De kroket

De Kinderkroket lijkt op een reguliere kroket en heeft dus de vorm van een gepaneerde cilinder. Hij is wel een slagje kleiner.

Binnenin vind je een mengsel van tomaat en mozzarella. Qua smaak doet het meer aan pizza denken. De snack is niet geheel vegetarisch, omdat er gelatine in zit.

Totstandkoming

Kinderpanel proeft kroketten in restaurant Applaus

Om tot een nieuwe snack speciaal voor kinderen te komen, werkte de Efteling samen met Kokkerelli, dat zich de "kids university for cooking" noemt. Zij organiseren bijeenkomsten waarbij groepen kinderen als testers betrokken worden bij nieuw ontwikkelde producten. Leerlingen uit groep 6 van basisschool de Talentencampus uit Venlo kregen de opdracht om na te denken over een nieuw soort kroket en kwamen met allerlei opties, zoals een drakenkroket met sambal. Uiteindelijk werden drie kroketten werkelijk gemaakt.

Drie generaties Bahadoer proeven de eerste kinderkroket in het park

Eftelings eigen kinderpanel, de Wijzneuzen, werd in oktober 2016 uitgenodigd in Theaterrestaurant Applaus om de drie finalisten te proeven: een kipkroket, een spinazie-met-ei-kroket en een kroket met tomaat en mozzarella. Die laatste won het en werd geproduceerd door Van Oers.

Een jaar later, op 18 oktober 2017 werd de eerste kroket geproefd door chef-kok Soenil Bahadoer, die met zijn restaurant De Lindenhof in Nuenen twee Michellinsterren heeft, in gezelschap van zijn zoon en kleinzoon.

In de loop van 2018 is de kroket niet meer aangevuld in het assortiment en met stille trom van het menu vertrokken.