Het Kijkje in de Keuken is een snackmenu dat in 2012 en 2013 te koop was. Het menu is aangekleed als kijkdoos in het thema van Doornroosje. Het is de opvolger van het Efteling Mini-Theater.

Het menu bestaat uit een kiplolly met frietjes en een Fristi of Dubbelfrisss. Het is verpakt in een kubusvormige doos die na het leegeten ervan is om te bouwen tot kijkdoos. Ter vulling van de kijkdoos, vinden we figuren van de kok, de koksjongen en een geroosterd varken. De figuren zijn zelf in te kleuren met de bijgeleverde kleurpotloodjes.

Aan één van de zijden is een oog afgebeeld. De pupil van het oog is het kijkgat. Op elk van de zijkanten staat de kok en de naam van het menu. Aan de achterkant staat het kasteel van Doornroosje, geflankeerd door een mes en een vork. De bovenkant is afgedekt met oranje cellofaan waardoor gekleurd licht de scène kan verlichten.

In november 2013 werd het menu vervangen door het Sprookjesboom Smulcadeau.

No Meat Burger tijdens de Horecava 2013

Wetenswaardigheden

  • De Efteling presenteerde samen met Unilever de No Meat Burger tijdens de Horecava van 2013. De burger werd gepresenteerd in de kijkdoos-verpakking van het Kijkje in de Keuken.