Karin Koppelmans
Karin Koppelmans in het Sprookjesbos
Karin Koppelmans
Volledige naam Karin Koppelmans
Geboren 1965
In dienst 1985
Beroep communicatiespecialist, schilder
Nationaliteit Nederlands
Personen

C.P. (Karin) Koppelmans (1965) is communicatiespecialist op de afdeling Communicatie & Reputatie. Ze is verantwoordelijk voor het maken van marketingcampagnes, het schrijven van persteksten, organiseren van bijeenkomsten en heeft ze veel contact met buitenlandse en binnenlandse journalisten.

Koppelmans in 2006

Koppelmans volgde een opleiding voor meesterschilder aan MTS Sint Lucas en kwam op 20-jarige leeftijd bij de Efteling terecht als stagiaire schilder/decorateur. Daar voorzag ze in 1985 in zes weken tijd de torens van Fata Morgana van bladgoud en hielp ze mee aan de decoratie van de attractie. Na afloop van haar stage werd ze in dienst genomen als decorateur. Later werd ze receptioniste[1] en niet veel later volgde ze een communicatieopleiding waarna ze in 1989 de overstap maakte naar de afdeling Commerciële Zaken.[2] Daar was ze de secretaresse van Reinoud van Assendelft.[3]

Ine Mens en Karin Koppelmans in hun nieuwe kantoor, 1992

Op 1 februari 1992 werd de tweemans-afdeling Public Relations opgericht en werd Koppelmans als manager naar voren geschoven. Tot de afdeling behoorde ook de informatiepost in het park en het promotieteam.[4] Deze ontwikkelde zich tot de huidige afdeling Communicatie & Reputatie waar Karin Koppelmans nog altijd werkt.

Haar broer Peter Koppelmans was ook jarenlang in dienst van de Efteling, eerst eveneens als decorateur (ze werkten samen aan Fata Morgana), later als ontwerpcoördinator.

  1. Personeelsblad JIJ: "JIJ op de bank bij familie Koppelmans" (december 2010)
  2. NRC.next: "Je moet je kansen zelf creëren." (augustus 2006)
  3. Persoonlijk gesprek met Reinoud van Assendelft de Coningh (2010)
  4. PR-manager Karin Koppelmans: "PR doen we eigenlijk met z'n allen", Efteldingen, april 1992