De homepage van JIJ Online

JIJ Online is de naam van de intranetsite van de Efteling. De personeelssite kan enkel bezocht worden na het invoeren van de gebruikersnaam en wachtwoord van een medewerker. De website bestaat sinds 2005 en werd gebouwd door SAP. Aanvankelijk heette de site 'Wondernet', in 2008 veranderde de naam in het wat serieuzer klinkende 'MijnEfteling' en sinds 2012 wordt de intranetsite 'JIJ Online' genoemd.

De oude introductiepagina

Op JIJ Online staan de laatste personeelsmededelingen, directiemededelingen, nieuwsberichten en praktische informatie voor Efteling-personeel. Ook de vorderingen van recente bouwprojecten zijn via de site te volgen. In 2013 stonden er heel even handleidingen voor het opstarten en onderhouden van attracties online, inclusief beeldmateriaal van achter de schermen.[1] Na ophef op internet verdwenen de documenten weer van de site.

Het deel van de website waarop vertrouwelijke documenten te vinden zijn, is alleen te bezoeken vanaf een werkplek in de Efteling zelf. Strikt geheime interne informatie verschijnt doorgaans niet op JIJ Online. De Efteling weet dat veel medewerkers bereid zijn om informatie te lekken aan fans en journalisten. Desondanks is het intranet regelmatig als bron voor nieuwsberichten gebruikt. Zo werd dankzij de site in juni 2009 bekend dat houten achtbaan Pegasus zou sluiten, anderhalve maand voor de Efteling zelf met een officieel bericht naar buiten kwam.

Benten legt JIJ Online uit in 2012

Om tegen te gaan dat inloggegevens aan liefhebbers of journalisten worden verstrekt, heeft de Efteling een pagina toegevoegd met alle looninformatie en persoonlijke gegevens van het personeelslid dat inlogt.

Zie ook

  • JIJ, het personeelstijdschrift van de Efteling

Externe links