Mokken...

I love Efteling (of I 🍄 Efteling) is een souvenirlijn samengesteld uit allerhande voorwerpen met slechts wit of zwart als basiskleur, en de tekst "I love Efteling" ("ik houd van de Efteling") erop afgedrukt waarbij het woord 'love' is vervangen door een hartvorm met rood-met-witte-stippenpatroon zoals een Muzikale Paddenstoel heeft.

De uitingen kunnen worden gezien als een verre afgeleide van een campagne van de staat New York uit 1977, de tekst "I NY" op een witte achtergrond, dat als beeldmerk voor de Amerikaanse hoofdstad een iconische status heeft verworven en veel navolging heeft gekregen.

...en petjes

In juni 2014 werd via het panel Raad der Wijzen gepeild of men zo'n lijn zou zien zitten. Dat oordeel was kennelijk positief, want in december dat jaar werd hij geïntroduceerd in de souvenirwinkels van het park. Het werd een succes, en tot op heden zijn de producten waaronder petjes, pennen, buttons, paraplu's, telefoonhoesjes en sleutelkoorden met het opschrift te koop.

"I love De Efteling"

Overigens is deze lijn niet de eerste keer dat de Efteling souvenirs verkocht met dit sentiment. In het verleden waren ook ooit pennen verkrijgbaar met opschrift "I love De Efteling" en een dop in de vorm van een rood hartje.