Het Huis van de Duizend Handjes

Het Huis van de Duizend Handjes was de naam van het interne uitzendbureau voor seizoenskrachten, dat in 1998 gevestigd was in een van de oude gebouwtjes van Ingang West nadat die ingang gesloten was.

Het Huis van de Duizend Handjes was een proef voor seizoen 1998 om de inzet van flexibele personeelskrachten (weekend/hulp/vakantiemedewerkers) door uitzendbureau Randstad te laten coördineren. Bij dit éénjarig experiment werd de werving, selectie en planning door Randstad gedaan. De medewerkers kwamen overigens wel bij de Efteling zelf in dienst. Randstad kreeg hiervoor kantoorruimte in de oude gastenservice van Ingang West, die leegstond sinds de opening van het Huis van de Vijf Zintuigen. Op het gebouw werd de naam van het project aangebracht.

Het project is na één seizoen gestopt omdat het geen succes was: er werden te veel of juist te weinig mensen ingepland en de krachten hadden geen vaste afdeling zodat ze van toeten noch blazen wisten.

Na afloop van de proef heeft het Huis van de Duizend Handjes nog dienst gedaan als kantoor van de afdeling feesten en partijen, hetgeen zich uiteindelijk doorontwikkelde tot het Hoffelijke Horeca Huys.