Het Golfslagbad was een onderdeel van een promotie-evenement voor het Efteling Golfpark op zaterdag 17 juni 2006.

Op deze datum bracht de Efteling haar Golfpark onder de aandacht van de reguliere parkbezoekers: een doelgroep die normaal gesproken niet zo snel de golfclub ter hand zal nemen. Uit het persbericht: "Met de actie wil de Efteling de laagdrempeligheid en toegankelijkheid van de golfsport benadrukken."

Gedurende één dag werden er demonstraties en gratis golfclinics voor beginners gegeven op het golfterrein, en in het park zelf werd de Roeivijver voor één dag omgedoopt tot 'Golfslagbad'. Vanaf een tee op de rand van het Dwarrelplein mochten bezoekers tussen 09.00 en 12.00 uur en van 16.00 tot 18.00 proberen om golfballetjes precies in de in een rij geplaatste roeiboten op de vijver te slaan. Lukte dat, dan stond daar een prijs tegenover: een golfles voor acht personen, een overnachting in de Golfers Suite van het Efteling Hotel of entreebewijzen voor het Efteling Park. Om de balletjes aan het einde van de dag eenvoudig terug te kunnen vinden werd gebruik gemaakt van speciale 'floating' golfballen die blijven drijven op het water.

De wedstrijd werd begeleid door Efteling-golfprofessionals en spelers van Efteling Golfclub Heren 1. Deze vrijwilligers verstrekten daarnaast ook allerlei informatie over de golfsport aan nieuwsgierige bezoekers.