Efteldonk is de naam voor de Efteling tijdens carnaval, analoog aan hoe het in Brabant gebruikelijk is voor woonplaatsen om tijdens deze feestperiode een alternatieve naam aan te nemen. Efteldonk is gelegen in Turfsteekerslaand.

De naam werd gekozen naar aanleiding van een prijsvraag die werd uitgeschreven op 30 januari 2018. Op Facebook kon men namen insturen en de winnaar kreeg elf Efteling-tickets toegestuurd. Uiteindelijk werd de winnaar bekend gemaakt op 6 februari en viel de keuze op Efteldonk. Die naam werd overigens door meerdere personen ingezonden. Daphne Verstijnen was één van hen en kreeg de kaartjes voor het park. De naam werd vervolgens gebruikt op social media als een tijdelijke naam voor de Efteling.

De naam is een combinatie van de reguliere naam het in veel carnavalsplaatsen voorkomende achtervoegsel '-donk', zoals 'Oeteldonk', de carnavalsnaam van Den Bosch. Het betekent zoveel als 'Eftelingheuvel in een moeras'. Anders dan andere carnavalsnamen is er niet echt sprake van een verwijzing naar de historie.

Dat het park nu een carnavalsnaam heeft kan wellicht de indruk doen ontstaan dat er ook daadwerkelijk carnaval gevierd wordt. Zulks is echter niet het geval, in de Efteling wordt voor bezoekers (afgezien van de permanente attractie Carnaval Festival) geen speciale aandacht aan het feest geschonken tijdens deze periode.