De cd-rom zoals geleverd als tweede disc van het Jubileumgeschenk

Een Spel-, Kleur- en Luisteravontuur met Pardoes de Tovernar is een computerspel op cd-rom. Het werd in 2002 geproduceerd door ReDi Entertainment B.V. en kan gezien worden als opvolger van Een Wonderlijk Avontuur met Pardoes de Tovernar.

Het ontwerp was van Mik Wolkers van Uittenhout Designstudio, de programmering door Rebo Productions en de verkoop en distributie geschiedde door Digital XL.

Aan het begin van Eftelingseizoen 2002 was hij te koop in de winkels in het park voor € 10,-. Later dat jaar werd hij ook gebundeld met een muziek-cd verkocht als Het Jubileumgeschenk van Pardoes de Tovernar.

De cd-rom werd genomineerd voor de verkiezing van de Gouden @penstaart, een jaarlijkse onderscheiding voor de beste cd-roms voor kinderen van de Waag Society en Stichting Lezen (maar won die prijs niet).

Inhoud

De Sterrenkamer van Pardoes fungeert als het menu van de cd-rom waar je kunt kiezen voor puzzelen, kleuren, een woordspel, muziek, of naar een verhaal luisteren.

Er zijn verschillende puzzels. Een slang kronkelt zich in een knoop die je moet oplossen. Er zijn zeven verschillende schuifpuzzels van oplopende moeilijkheidsgraad, en tien verschillende legpuzzels met grillig gevormde stukjes. Het verhaal van Pardoes kan gelezen en beluisterd worden.

Ook zijn er vijftien kleurplaten: tien die je helemaal zelf in kunt kleuren, en vijf die je naar een voorbeeld kunt maken en waarbij je dan ook precies de juiste kleuren moet gebruiken. Bij het woordspel moet je kleding met letters erop aan een waslijn hangen. Met het oldtimerspel moet je obstakels vermijden en bij de finish aankomen voordat je benzine op is. Er zijn twee niveaus: normaal en super.

Om de band met de wereld van Pardoes nog meer te bestendigen verschijnt ook Rattar van tijd tot tijd om iets mee te nemen, wat je dan weer kunt terugtoveren. Om van een spel terug te keren naar de Sterrenkamer roep je Belletje Bel, die je terugvliegt.