Draconicon geanimeerd in de serie
Draconicon op transport bij Heavy Decor

Draconicon is de grote mechanische draak van 'Olaf Grafhart' in Raveleijn.

Draconicon is een vijfkoppig monster met twee vleugels en vier klauwen. Elk van de koppen spuwt vuur. Het zichtbare deel van zijn mechaniek bestaat vooral uit grote tandwielen. In het verhaal van Raveleijn is hij gebouwd door Falco Peregrinus, die zich voordoet als graaf Olaf Grafhart, als ultieme wapen om zijn macht te verdedigen.

Als de vijf ridders Raveleijn binnenkomen worden ze eerst geconfronteerd met wachters en graffers, maar daarna komt Draconicon uit de grond gerezen, terwijl de graaf hem bestuurt via een controlepaneel met grote handels. De ridders hebben moeite om hem te bestrijden, maar als ze op advies van gravin Halina samenwerken en elk hun eigen kracht inzetten, weten ze het mechaniek toch defect te krijgen, waardoor de graaf machteloos is geworden.

In de negende aflevering van de televisieserie wordt een bouwtekening van Draconicon getoond. In de laatste twee afleveringen is hij daadwerkelijk te zien, in de vorm van een computeranimatie. Bij de parkshow Raveleijn is hij uitgevoerd als een gigantische animatronic, geproduceerd door Heavy Decor. In de eerste edities van de shows werden de koppen verborgen onder een doek, waar ze tijdens het verloop van het verhaal onder vandaan kwamen, waarna als grote spektakel het lichaam van de draak omhoog kwam. Bij tegenwoordige shows is dezelfde animatronic nu verborgen achter de stadspoort van Raveleijn die in de arena staat, waarachter vandaan hij oprijst.